Çocuk Hastalıkları Kizim süt icince kabiz oluyor:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

KardelenMasaliM

Musmutlu:)
Kayıtlı Üye
24 Mart 2007
1.039
6
41
Arkadaslar benim birbucuk yasinda bir kizim var.Yasini gectigi icin dogal olarak mamyi kestik.Normal oturup yemek yemiyor.Acikinca mama isterim diye biberonu gösteriyor.Cok ugrastim ama bir türlü biberondan vazgeciremedim.Mamayi kestigimiz icin artik neredeyse iki yasinada geldigii icin pastorize süt veriyorum.Hatta seker bile koymuyorum icine ya üzüm sekeri bebekler icin daha saglikli oldugu icin yada birazcik bal veya pekmez katiyorum.Bir hafta normal gidiyor hersey ama bir hafta sonunda kabiz oluyor.Bugün sabahtan beri aglayip duruyor.Gidip elma püresi ile kayisi suyu alsim onlardan yedirip icirdimde allaha sükür yapabildi kakasini.Esimlede hep bu yüzde kavga ediyoruz.O diyor mama ver bende diyorum bu cocugun süte ihtiyaci var.Ne yapacagimi bilmiyorum simdi.Acaba esimin dedigi dogrumu yani mama versem daha mi iyi olur.Ama 2 yasina girecek cocuk neredeyse ya mama hic aklima yatmiyor.1_sencim özellikle senden bir ynait bekliyorum canim.
 
öncelikle geçmiş olsun canım...kabızlık sorunu benim kızımdada yaşadık...sütünün içine bir çay kaışığı zeytin yağı koyabilirsin...2 yaşına kadar mamaya devam ettim ben ..mamaların süt niteliğinde olan hatta daha üstün özelliklere sahip yaşına uygun olanlarından 2 yaşına kadar verebilirsin.. ayrıca elma püreside kabızlık yapar bu arada..kaysı en iyisi,incir türü meyveler kabızlık için iyi

bize doktor birde osmolok diye bir şurup vermişti çok zor durumda kullanıyordum ...doğal bir şurup içinde laktüloz var..

tekrar geçmiş olsun..
 



Çocuklarda İştahsızlık


International Polikliniği Etiler Diyetisyen Zerrin Aydın “Normal büyüme eğrisi gösteren çocuklarda 15-18 aylar arasında iştah en düşük düzeydedir. Yemeği reddetme ya da belli yiyeceklere yönelme davranışı 2 yaş çocuklarda sık rastlanır.” diyerek iştahsız çocukların ailelerine önerilerde bulunuyor.

İştahsızlık çocuğun besini almak istememesi ile ortaya çıkan bir durumdur.

- Anemi
- Barsak Parazitleri
- Hastalıklar iştah kaybına yol açar

Psikolojik nedenler de iştahsızlığı etkilemektedir. Normal büyüme eğrisi gösteren çocuklarda 15-18 aylar arasında iştah en düşük düzeydedir. Yemeği reddetme ya da belli yiyeceklere yönelme davranışı 2 yaş çocuklarda sık rastlanır. Çocuklar her dönemde aynı büyüme hızını göstermezler. Doğumdan 1 yaşa kadar olan hızlı büyüme 2.3.4. yaşlarda azalır. Yılda ortalama 2 kg kadar artış olur.
Eğer;

- Çocuğun büyüme ve gelişmesi normalse,
- Yeme alışkanlıkları bir sağlık sorunu yaratmıyorsa,
- Çocuk gereksinimleri kadar yiyorsa,

anneler endişelenmemelidir.

Bazen öğün atlasa hatta bazı nedenlerle birkaç gün yemek düzeni bozulsa bile önemli bir sağlık sorununa neden olmaz.

Öneriler
- İştahsızlık problemi olan çocuklarda yemekten 1 saat önce ve yemek sırasında sıvı alımı sınırlandırılmalıdır. Çünkü çocuklar içmeyi yemeğe tercih eder ve kolayca doygunluk hissi duyar, böylece almaları gereken besinleri yetersiz tüketirler.
- Biberon yerine bardak kullanılmalıdır. Böylece sıvı tüketimi azalır.
- Süt, meyva suyu gibi içeceklerin miktarı belirlenmelidir.. Örneğin 2 su bardağı süt yeterlidir.
- Farklı çeşitte besinler denenmelidir.
- Bir öğünde besini reddettiyse tamamen farklı bir besin denenebilir. Onu da reddederse bir sonra ki öğüne kadar herhangi bir besin verilmemelidir.
- Şekerleme, cips, çikolata, bisküvi iştahı engelleyebilir. Ara öğünler küçük porsiyonlar olmalıdır.
- Yiyecekler çocukların kolay yiyebileceği türden hazırlanmalıdır. Örneğin küçük dilimlenmiş salatalık, havuç gibi.
- Çocuğu yemek konusunda zorlama, sorunu kötüleştirir. Reddedilen besin bir süre sonra tekrar denenmelidir.
- Grup halinde yaşıtlarıyla yemek olumlu yeme davranışlarını geliştirir.





canım sohbette iştihsızlığından bahsetmiştin, dilerim işine yarar
 
selam sude naz ben ikizlerimi büyütürken sütle büyüttüm 4 aylıktılar süt vermeye başladım sütü yarı su yarı süt veriyodum daha sonraları içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koymaya başladım bi dene istersen
 
canım öncelikle elmada kabız yapan yiyeceklerden biridir.ben ogluma hala kalkarkalkmaz sut verıyorum ama içerisine 3-5 tane cici bebe peynir bir adet meyva (her türlü myvayı verıyorum)peynır,pekmez,ve sutu karıstırıp bıberonla verıyorum.hem her turlu gıdasını almıs oluyor hemde ısal veya kabız olmaz cok kabız oluyorsa ıcıne kayısı veya armut koyarsın.ama ısalse muz elma fılan olabılır bak bır dene hemde kaynı doydu dıye sende huuzrlu olucaksın.
 
çünkü normal posalı yiyecek almıyor. mama da alsa kabız olur. katı meyve sıkacağı ile bir şeyler deneyebilirsin. ama şimdi her şeyi yiyor olması lazımdı.
 
Arkadaslae ilginiz icin öncelikle hepiniz etesekkür edioyrum.Dün elma püresi ve kayisi suyu sayesinde kizim kabizliktan kolayca kurtuldu.Dün gidip birde istah acici surup aldim icinde multivitamin demir v.s vitaminlaerde var.Karni iyice doyarsa dedim süt istemez.Sütten almasi gereken vitaminleride yogurt peynir ve haftada iki kere yine sütten alir diye düsündüm.Dün aksam verdim bir kasik surup ve bu sabah .Dün bir tabak bulgur pilavi ve bir kase yogurt karistirdim oturdu afiyetle yedi yavrum.Ve tabiki karni tok oldugu icinde gece uykusu cok güzeldi.Bu sabahta suruptan önce bir biberon mama verdim yine ne olur ne olmaz diye.Suruptan sonra bir güzel uyudu.Birazdan kahvalti hazirlayacagim ona.Insallah hersey yolunda gider böyle.
 
X