Maske Tarifleri Ayna Ayna Söyle Bana Cildimi Güzelleştirecek Hangi Besinler Olmalı Hayatımda?

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

Evininkralicesiii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2017
3
0
36
Cilt güzelliği hepimiz için önemli, sağlıklı ve zinde bir bedenin de en güzel yansıması, yani sağlığımızın vitrini diyebiliriz.


Pamuk prensesten miras kalan, uyuyan güzelle günümüze kadar uzanan bir tutku aslında… Prenses olmak değil gayemiz; dengeli beslenip hayata seslenmek olsun tek derdimiz.


Peki cildimize nasıl bakmalı, hangi besinlerle ışıldatmalı bir bakalım derseniz işte buyurun devam edelim okumaya:


Günlük Su Tüketiminizi Önemseyin



Öncelik her zaman su… Günlük olarak kilogram başına herkesin ortalama 30 ml su tüketmesi gerekir. Gün içinde içilen çaylar, ayranlar, kahveler ve diğer sıvılar su ihtiyacını karşılamaz hatta siyah çayın aşırı tüketimi vücudunuzu daha da susuz bırakır. Bu nedenle her masa başına, her çanta kenarlığına bir şişe su alalım efendim…


Hormonal Denge İçin Uyku Düzeni


Yiyeceklere geçmeden önce diğer kritik nokta ise; uyku. Biz uyurken salgılanan hormonlar sağlıklı ve zinde bir bedenin öncelikli gereksinimidir. Günlük ortalama 6-8 saat arası uyumak cildin dinlenmesini sağlayacaktır.


Sağlıklı Yağlarla Cildinizi Nemlendirin


Hem soğuk kış aylarında cildinize yumuşaklık veren hem de güçlü antioksidan kapasitesiyle hücre yenilenmesine katkıda bulunan E vitamininden zengin besinlere mutlaka yer vermelisiniz. Gün içerisinde tüketeceğiniz kuruyemişlerden, avokadodan ve bitkisel yağlardan ihtiyaç duyacağımız E vitaminini sağlayabilirsiniz.


Sebze ve Meyvelerin Antioksidan Gücünden Yararlanın


E vitaminini, hem etkisini arttırması hem de gücüne güç katması için antioksidan ve flavanoid zengini C vitamini kaynakları ile birlikte tüketmelisiniz. Kırmızıbiber, turunçgiller, kivi ve yeşil yapraklı sebzeler başlıca C vitamini kaynaklarıdır. Suda eriyen vitamin grubunda olduğu için günlük C vitamini ihtiyacınızı düzenli olarak karşılamanız gerekir. 100 gram kırmızıbiberle veya 2 adet (150g) kivi ile günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir, vücudunuzu antioksidan deposuna çevirebilirsiniz.


Hazır vitaminlerden bahsediyorken A vitaminini de unutmamalı havuçtan bol ne var deyip hem salatalarda hem yemeklerde isterseniz de kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz. Bu sayede ölü dokuları cildinizden uzaklaştırıp, cilt kanserine karşı da önlem alabilirsiniz.


Omega-3 ün En Özel Temsili SOMON


Omega-3 konusunda en önemli destekçimiz su ürünleri onların yıldızlısı da somon tabi ki… Omega-3 doymamış yağ asidi ve vücudumuz tarafından da üretilmediği için dışardan alınması elzemdir. Pişirme yöntemini ızgara veya fırından yana kullanarak kızartmanın zararlı etkilerini de devre dışı bırakabilir, sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.


Havucuyla, biberiyle, kuruyemişleriyle ve balığıyla yani sağlıklı beslenmenin en güzel renkleriyle önce mutfağınızı renklendirin, renklerin enerjisiyle hem ruhunuzu besleyin hem de vitrininizi en güzel şekilde süsleyin.


En önemli giysimiz tenimiz; öpülmeye kalmadan uyanan pamuk prensesleriz hepimiz…


Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük

Beslenme ve Diyet Uzmanı



Yazı Çok Hoşuma gitti Bende Paylaşmak istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SHEA YAĞININ TARİHÇESİ


Shea yağı (karite yağı) Afrika kıtasında yüzyıllardır kullanılmış ve kullanılmaya devam etmektedir. Shea yağı hakkındaki bilgilere Afrika’ya ait tarihsel dokümanlarda, Mısır’daki Kleopatra’ya kozmetik amaçlı olarak karavanlar dolusu shea yağı kavanozları taşındığından bahsedilmektedir. Kralların tabutları shea ağacının gövdesi oyularak yapılırdı ve shea yağı her zaman için Afrika farmakolojisinin hammaddesi olarak kullanılmıştır.

Shea yağı ormanlık arazilerde kendiliğinden yetişen ağaçlardaki fıstıklardan elde edilmektedir. Shea yağı geleneksel olarak Afrika kıtasında saç ve vücut bakımında yüzyıllardır kullanılmaktadır. Yerel sabun üretiminin başlıca hammaddesidir, Afrika’nın sert çevresel ikliminden korunmak üzere direkt olarak saç ve cilde sürülmektedir. 1940 lı yıllarda gerçekleştirilen bilimsel gözlemler sonucunda shea yağı kullanan topluluklarda cilt hastalıklarına çok nadir rastlandığı ortaya çıkmıştır.

Shea yağı, ormanlık arazileri çok bol olan topluluklar için önemli bir doğal kaynaktı ta ki Avrupalılar shea yağının ihracatını kontrol altına alıp shea fıstıklarını kırmak için hekzan denen bir kimyasal kullanana dek. Bu yolla elde edilen Shea yağının çoğu Avrupa ülkelerinde kakao yağına denk gibi satılmaktadır; kalan kısmı ise kozmetik pazarına satılmaktadır. Kimyasala maruz kalan Shea yağı ne yazık ki geleneksel tedavi edici ve nemlendirici özelliğini sürdürmemekte ve mekanik olarak üretilmektedir.

Shea yağı bej renginde (açık sarı terayağı gibi) çoğunlukla trigliserit, sabunlaşmayan maddeler içermektedir. Karisteol, parkeol, lupeol,katitene ve sinnamik ester içermektedir. Zengin içeriği sayesinde çok yönlü olarak kullanılabilmektedir, örneğin hem saç hem de cilt ürünlerinin hammaddesi olarak, mükemmel bir antiaging ajanı olarak, ayrıca cilt tonlayıcı ve nemlendirici olarak, saç çıkarma ve uzatma losyonlarının vazgeçilmezi olarak, saçı parlatmak ve beslemek için maske olarak kullanılmaktadır. Global Cosmetic Insdustry (Global Kozmetik Endüstrsi) geleneksel yolla elde edilen shea yağının tedavi edici ve nemlendirici özelliklerini koruduğunu ve (rafine edilmemiş) ham shea yağının kullanılmasının önermiştir.


Pobeda, Michel. 1999. Shea butter: the revival of an African wonder. Global Cosmetic Industry April 1999: 34-41.

Geleneksel yollarla elde edilmiş shea yağına ulaşmak için adresinden bilgi alabilir ya da instagram hesabını takip edebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X